TAJNE USPJEŠNIH OBITELJSKIH ORDINACIJA

TAJNE USPJEŠNIH OBITELJSKIH ORDINACIJA

Čest je slučaj da se stomatolozi obraćaju članovima svoje obitelji za pomoć u vođenju stomatološke ordinacije. To su ljudi kojima vjeruju i koji će učiniti svoj dio posla kako bi pomogli kod ispunjavanja ciljeva ordinacije. Zvuči sjajno u teoriji, ali ima puno izazova i komplikacija koje dolaze s vođenjem obiteljskih poduzeća. Ako ne postupate pravilno, zapošljavanje rodbine može dovesti do problema i frustracija što može zadati veliki udarac vašoj ordinaciji.

Naravno, ima dosta obiteljskih stomatoloških ordinacija koje uživaju raditi zajedno, usmjereni su i djelotvorni, a obiteljske razmirice ne utječu na rad ordinacije.

U obiteljskim ordinacijama često se zapošljavaju članovi rodbine da obavljaju uredske poslove iako za to nemaju potrebnu edukaciju i skillset. Ne možete zaposliti članove obitelji za određene poslove jer su vam simpatični ili zato što smatrate da je posao jednostavan. Morate se pobrinuti da su oni zaista kvalificirani za tu ulogu. Ako nisu, to će samo dovesti do dodatnog stresa i napetosti između ostalih članova tima.

Neka smjernice budu jasne. Ako ste zaposlili člana obitelji, on vrlo lako može početi iskorištavati situaciju. Kasnije dolazi na posao i odlazi ranije sa posla, pauze za ručak su znatno oduže. Nudi popuste za obitelj, susjede i prijatelje. Pobrinite se da razumije da nema pravo na poseban tretman samo zato što je član vaše obitelji. Postavite smjernice koje se očekuju od članova tima, bio on dio vaše obitelji ili ne.

Svatko neka radi svoj posao. To je važno za sve zaposlenike, a posebno za članove obitelji. Ako članovi obitelji nisu sigurni što bi trebali raditi, dolaze u napast da rade što god žele. Jasni opisi poslova opisuju tko je odgovoran za što i jasno očituju vaša očekivanja. Tada ne postoji zbunjenost i smanjuju se konflikti između članova tima. Svatko zna za koji dio posla je odgovoran i koje dužnosti se od njega očekuju.

Razvijete sustav za povišice. To može biti nezgodna situacija, osobito kada je uključena rodbina. Kako bi izbjegli probleme, vlasnici uspješnih obiteljskih ordinacija jasno daju do znanja kako će se mjeriti učinkovitost i pod kojim okolnostima će dobivati povišice. Na taj se način nikada nećete dovesti u situaciju u kojoj će npr. član vaše obitelji inzistirati na povišici, a znate da ju nije zaslužio.

Uspostavite zajedničke ciljeve. Jeste li ikada razmišljali o tome zašto članovi obitelji žele biti dio vaše ordinacije? Bez obzira na razlog, važno je da svi rade na zajedničkim ciljevima. Evo nekoliko pitanja koja predlažem za vas i vaše članove tima kako bi se rad na zajedničkim ciljevima i realizirao:

Želite li da ordinacija raste ili želite da ostane ista?

Što je važnije, odreći se neke kontrole i rasta poslovanja, ili zadržati kontrolu i ostati gdje jeste?

Koja je vizija ordinacije? Što ako se razlikuje od vizije drugih članova obitelji? Čija vizija dobiva prioritet?

Koje korake će ordinacija poduzeti kako bi se postigla ta vizija? Tko će biti odgovoran za što?

Kako će ordinacije mjeriti uspjeh u poslovanju?

Odgovori na ova pitanja pomoći će vam da jasno vidite gdje se svi članovi tima vide u razvoju ordinacije. Odgovori također otvaraju komunikaciju koja je ključna za svako obiteljsko poslovanje.

Rad s članovima obitelji može biti prekrasan i profitabilan doživljaj, ali samo ako ispravno postupate.

Uspješne obiteljske ordinacije moraju biti fokusirane i znati što je točno potrebno kako bi ispunile svoje ciljeve. Provedba ovih strategija pomoći će vam da to i ostvarite.

Podijeli ovu objavu