Ivica Kocman – CV

Poduzetnik, mentor, predavač, trener poslovnih vještina i prodajni coach.

Ivica Kocman profesionalnu karijeru razvija na rukovodećim mjestima od 1995. godine. Profesionalno se bavi prodajom i treniranjem timova i pojedinaca već više od 20 godina, a svoje komunikacijske i prezentacijske vještine intenzivno razvija od 1989. godine kad počinje predavati u srednjoj školi u Zagrebu.

Uz mnoga stručna usavršavanja i treninge završio je NLP Master Practitioner, kao i profesionalnu edukaciju za zvanje Trener poslovnih edukacija (Train the Trainer).

Prve profesionalne korake u prodaji radi 1993 g. pokretanjem vlastite tvrtke, a 1995. počinje s radom u My Wayu, internacionalnoj tvrtki koja radi na principu direktne prodaje. Vrlo brzo postiže vrhunske rezultate, kako u

osobnoj prodaji, tako i u širenju prodajne mreže, odnosno stvaranju prodajnih timova. To je rezultiralo priznanjem za najbolju osobnu prodaju i najveći tim u Europi 1996.

Godine 1998. prelazi u srodnu tvrtku TIM International na mjesto direktora Hrvatske, gdje u dvije godine razvija posao u Hrvatskoj, Sloveniji te Bosni i Hercegovini. Od 2000. do 2006. radio je u Kompass info d.o.o. (poslovne informacije, baze podataka) na poziciji direktora prodaje. U jesen 2006. pridružuje se timu Poslovne izvrsnosti i kao ravnatelj poslovnog učilišta tamo ostaje do 2009. godine.

Od lipnja 2009. kao samostalni poduzetnik surađuje i radi s nekoliko poslovnih učilišta i edukacijskih kuća kao trener – predavač. Kao poslovni trener i predavač održao je više od 10.000 sati treninga, predavanja i seminara, te više od 500 dana In-House treninga za renomirana poduzeća iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije. Sudionik je i moderator mnogih konferencija. Idejni je začetnik i organizator prvog SALES EXCELLENCE FORUMA. Njegova „uža specijalnost“ su prodajne i prezentacijske tehnike, komunikacijske vještine, motivacija, pregovaračke vještine, rukovođenje i delegiranje, timski rad, telemarketing te postprodajne aktivnosti i usluge. Autor je mnogih stručnih tekstova s područja mekih vještina i prodaje te aktivno sudjeluje u kreiranju treninga za specifične potrebe poduzeća.

Ivica Kocman je redoviti kolumnist u stručnom časopisu DENTAL TRIBUNE INTERNATIONAL.