4 SAVJETA KAKO DA SMANJITE STRES U ORDINACIJI

4 SAVJETA KAKO DA SMANJITE STRES U ORDINACIJI

S vremena na vrijeme, doktorima dentalne medicine koji su vlasnici ordinacija događa se da podlegnu stresu upravljanja poslovanjem. Ne samo da su odgovorni za dijagnosticiranje i liječenje pacijenata, već se moraju usredotočiti na sve ostale aspekte poslovanja uključujući i zapošljavanje novih članova tima, kako biti lider i kako povećati rast poslovanja ordinacije. Da, biti vlasnik stomatološke ordinacije sigurno može biti stresno.

Dok je određena količina stresa normalna, njegova konstanta u ordinaciji kočiti će vas od ispunjavanja vašeg punog potencijala. Pronalaženje načina da se smanji razina stresa učinit će čuda za vašu praksu i pomoći vam da ponovno uživate u stomatologiji. Želite znati kako? Evo moja četiri savjeta:

1. Ponašajte se kao direktor.

Sigurno niste odabrali stomatologiju jer ste htjeli biti vlasnik malog poduzeća. Radije se fokusirate na liječenje pacijenata, a ostatak obaveza puštate da se same po sebi razvrstavaju i rješavaju? Zanemarivanje poslovne strane vođenja ordinacije uzrokovat će štetu i povećati razinu stresa. Da biste bili uspješni, trebate prihvatiti svoju ulogu kao izvršnog direktora. Niste sigurni kako? Predlažem vam da počnete pohađati poslovne seminare i tečajeve upravljanja ordinacijom ili zaposlite savjetnika koji će vas usmjeravati.

2. Zaposliti kvalitetne članove tima.

Snažan i kvalitetan tim pomoći će vam da ordinaciju usmjerite prema uspjehu i profitabilnosti, što će vaše dane učiniti manje stresnim. Slab tim, s druge strane, napraviti će upravo suprotno. Umjesto da nudite posao prvoj osobi koju vidite s impresivnim životopisom, predlažem da razvijete službeni postupak kod zapošljavanja i slijedite ga.

– Svaku radnu poziciju detaljno opišite

– U životopisima pripazite na velike razmake u periodima između zapošljavanja

– Obavite prvo telefonske intervjue kako bi utvrdili da li se kandidati dobro uklapaju u traženi profil prije nego li dođu na razgovor

– Postavljajte prava, otvorena pitanja tijekom „face to face“ intervjua

– Provedite testove osobnosti i znanja prije bilo kakvih ponuda za posao

Iako vam je na ovaj način potrebno više vremena za popunjavanje otvorenih radnih pozicija, kroz ove korake prođite kako biste bili sigurni da ste zaposlili najboljeg kandidata za traženi posao.

3. Usmjerite članove tima. Delegirajte!

Kako možete učinkovito usmjeriti članove tima i omogućiti im da budu uspješni? Napravite detaljne opise poslova po radnim pozicijama kako biste jasno odredili što se očekuje od svakog člana tima. Neka pružaju kontinuiranu povratnu informaciju kako bi znali gdje se ističu i gdje se mogu poboljšati te im osigurajte stručno osposobljavanje koje im je potrebno kako bi ispravno i kvalitetno obavljali svoj posao. Performanse će se poboljšati kao i timski moral.

4. Odustanite od kontrole.

Dok mnogi stomatolozi radije izbjegavaju poslovnu stranu vođenja ordinacije, postoje stomatolozi koji su upravo suprotni. Oni žele kontrolirati svaki detalj i teško se pouzdaju u svoje zaposlenike. To znači da članovi tima nikada doista ne preuzmu kontrolu i odgovornost nad svojim radom, što dovodi do stresa i frustracija. Samo zato što ste vlasnik prakse ne znači da biste trebali nadgledati svaki detalj. Naprosto nemate vremena. Neka članovi vašeg tima samostalno obavljaju poslove za koje ste ih zaposlili. Dok vas sama pomisao na to može uznemiriti, vjerujte mi, to je ispravno. Imat ćete više vremena za rad s pacijentima i puno manje stresa kod vođenja ordinacije. Još jedan bonus…Članovi tima bit će zadovoljniji svojim poslom, što jača moralnosti i povećava produktivnosti vaše ordinacije.

Iako nikada nećete potpuno izbjeći stres, postoje načini kako da se stres u vašoj ordinaciji znatno smanji. Ublažavanje stresa će obnoviti vašu strast za stomatologijom i pomoći vam da se sjetite zašto ste htjeli postati stomatolog. Lakše će te ispuniti dnevne ciljeve i doseći puni potencijal.

Podijeli ovu objavu